هشت توصیه برای طراحی داخلی مطب پزشکان
تمرکز پزشک باید به صورت ایده آل روی تشخیص و معالجه بیماران باشد. با این حال ، طراحی داخلی مطب پزشکان می تواند به بیماران کمک کند تا آرامش داشته باشند و درمانی که ارائه می شود را بیشتر بپذیرند. در ادامه چند روش برای دستیابی به این هدف وجود دارد!
1- طراحی داخلی را شخصی سازی کنید
عنصری که مخصوص مطب پزشک است ، شخصی سازی است. این بدان معناست که طراحی داخلی مطب باید به طور مستقیم با نوع خدمتی که ارائه می دهد مرتبط باشد. به عنوان مثال ، مطب پزشک متخصص اطفال می تواند به رنگ روشن و پر از بازی های مختلف باشد. یا در حالی که مطب پزشک ارتوپدی باید بر سهولت دسترسی در همه نقاط این کلینیک تمرکز کند. مطب روانپزشک می تواند کمتر به جنبه فایده گرایی و بیشتر روی احساس مکان توجه کند.
از آنجا که طراحی کلینیک پزشک بسیار به ماهیت کار بستگی دارد ، باید در هنگام طراحی کلینیک فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید.
- چقدر فضا در اختیار طراح است؟
- برای تخمین فضای انتظار،چند بیمار در روز یا چند ساعتی که مطب فعال است مراجعه می کنند؟
- مطب مربوط به چه تخصصی است؟
- تمرکز مطب بر روی تشخیص است یا درمان؟
2-ورودی در طراحی داخلی مطب مهم است!
ورودی مطب بخش مهمی است زیرا روی احساس راحتی که بیمار در فضا خواهد داشت تاثیر دارد.استفاده از درهای بزرگ که امکان ورود راحت مراجعان با همراهش را عملی می کند،توصیه شده است.در صورتی که پله یا اختلاف سطح وجود دارد،به امکان ایجاد رمپ هم فکر کنید.
مهم است که ورودی با مبلمان تنگ نشود. هر مبلمانی که فضای مطب از ورودی تا پذیرش تا کم می کند،بهتر است حذف شود. ایده آل این است که فضایی برای قرار دادن لباس های زمستانی یا چتر و … دیده شود تا مراجعان در فضای انتظار با فراغت بال بیشتری بنشینند.
3-بیماران را با توجه پذیرش کنید
با توجه کافی به بخش رسپشن می توان به مراجعان این احساس را داد که آنها در آستانه بهتر شدن وضعیتشان هستند.میز، صندلی و بقیه مبلمان به کار رفته در پذیرش باید ساده باشند و در ارتفاعی باشند که مراجعین به منشی دسترسی راحتی داشته باشند.باید پیش بینی های لازم برای امکان نوشتن و پر کردن فرمها توسط مراجعین هم انجام شود.
4-انتظار را لذت بخش کنید
فضای انتظار احتمالاً بخشی از مطب است که بالاترین پتانسیل را برای آرامش دادن به بیماران را دارد. به این دلیل که آنها از ثانیه هایی که در اینجا انتظار می کنند آگاه هستند و به طور جدی در محیط اطراف غرق می شوند.
نشیمن باید به گونه ای طراحی شود که تعادل بهینه بین راحتی ، تامین فضای شخصی و استفاده بهینه از فضای موجود فراهم شود. روشنایی باید به اندازه کافی باشد تا جنبه های عملکردی را تسهیل کند. البته روشنایی بیش از اندازه هم می تواند به ناراحتی بیماران بیافزاید.
مبلمان تنها برای نشستن نیست. بلکه کاربردهای دیگر مانند ذخیره مطالب خواندنی (مجلات ، روزنامه ها ، کتاب ها) ، نمایش پوسترها و انتشار اطلاعات نیز دارد.
بسته به نوع مطب، طرح های رنگی باید آرام ، روشن و مطبوع باشند. از آثار هنری با رنگ های آرامش بخش استفاده کنید. داشتن چند گیاه داخلی همچنین به تمیز و آرامش محیط کمک می کند.
5-برای تجهیزات کم نگذارید!
از تجهیزات موجود در مطب می توان برای تشخیص و یا برای درمان استفاده کرد. در صورتی که فضا بزرگ باشد، آنها باید در فضاهای جداگانه ای در مطب باشند.
در حین طراحی محل نصب تجهیزات اطمینان حاصل کنید که قرارگیری آنها به گونه ای باشد که فضای کافی برای پیاده روی و تنظیم وسایل و تجهیزات در هر زمان امکان پذیر باشد.
سیمها و اتصالات باید مرتبط شوند تا پای مراجعین به آنها گیر نکند.علاوه بر آن احساس تمیز بودن نیز به مراجعین منتقل می شود.بهتر است جایی برای لوازمی که دائما استفاده نمی شود در نظر گرفته شود.
6-به اندازه لازم روشنایی تامین کنید.
در طراحی داخلی،نورپردازی بسیار مهم است. در مطب پزشکان اهمین این عنصر بیشتر می شود زیرا لازم است که دو هدف را تامین کند.هم نور استاندارد را فراهم کند و هم تاثیر بصری داشته باشد.
نور در اتاقهای معاینه و درمان باید زیاد باشد.در صورت لزوم مانند مطب دندانپزشکی لازم است نورهایی به صورت نقطه ای و متمرکز تابیده شوند.
نور در پذیرش و انتظار می تواند کمتر باشد تا زمانی که مراجعین منتظر هستند آرامش بیشتری داشته باشند.اگر مطب کوچک است یا خدمات متنوعی ارائه می کند بهتر است از نورهایی که قابلیت تنظیم شدت روشنایی دارند استفاده شود.
7-در طراحی داخلی مطب،رنگ مهم است
بارها و بارها ثابت شده است که رنگ ها در صورت استفاده مناسب ، می توانند برای تأثیرگذاری بر روحیه افراد به صورت ناخودآگاه مورد استفاده قرار گیرند. این مورد با قرار دادن تاکید بر طرح رنگ و نوع رنگهای مورد استفاده در طراحی داخلی مطب قابل استفاده است.
سایه های ساده ، سبک و یکنواخت مانند سفید ، کرم ، بژ و خاکستری گزینه های خنثی ای هستند که باید در نظر بگیرید. اگر دوست دارید کارهای بیشتری انجام دهید بهتر است به سایه های پاستلی مانند سبز روشن بچسبید. این همچنین توجه بیمار را روی نمایشگرهایی که قرار داده اید متمرکز می کند.
مبلمان می تواند به گونه ای باشد که به خوبی با دیوارها و کفپوش ها تضاد داشته باشد. سایه های تیره و یکنواخت برای طراحی تصویری از پایداری و سازگاری توصیه می شود. بازی با رنگها در طراحی مطب پزشک می تواند روی وسایل تزئینی یا کارهای هنری هم انجام شود.
8- به کف سازی اهمیت دهید
مطب دندانپزشک یا پزشک باید از ضروریات بهداشتی پیروی کند. به عنوان مثال کف باید مرتباً تمیز و ضد عفونی شود. ترجیحاً آنها باید در برابر فشار و شلوغی مراجعین نیز مقاومت کنند.
کفپوش هایی را انتخاب کنید که خیلی لغزنده نشوند ، به ویژه اگر مشتری های شما کودک یا افراد مسن تر هستند.
مطب پزشک محل بهبودی و درگاهی برای زندگی بهتر برای بیماران است. توجه به طراحی کلینیک به گونه ای که آن را به مکانی آرامش بخش تبدیل کنید تا بتواند به بهبود آنها کمک کند.
منبع : Hipcouch